Flowerpower


Ut

Nu ska jag och Johanna ut och fota!

Kommer bilder när jag kommer hem igen.

Bilder- nya objektivet

Bilder med nya macroobjektivet!

De var rätt mörkt ute när jag fotade, så jag kunde inte uppnå den skärpa jag ville :/ men jag ska nog ut imorgon igen och fota när det är ljust. Slutar skolan tidigt, så då kan jag gå ut då.






Nytt macroobjektiv!!

Sådärja, nu har jag hämtat paketet! Är super nöjd redan nu, har tagit typ 5 bilder..  Grymt bra, helt klart bästa köpet av tillbehör till kameran!

Objektivet heter Canon EF-S 60/2,8 USM


Nu ska det ut och fotas kan jag ju säga! :D


Paketuthämtning

Nu ska jag åka och hämta ut ett paket! Va kan de vara? Kan ju ge en ledtråd att det är ett tillbehör till kameran! :D

Känns som jag har väntat på paketet i en evighet nu..

Då börjar man ettan igen då..

Idag drar allvaret igång på riktigt.. har inte fattat de helt tror jag? Känner mig som en zombie...
Första dagen på gymnasiet.. Ny skola, nytt folk, nya lärare, nytt allting!

Nu måste jag skynda mig, ska jag platta håret, äta och massa annat!
Önska mig lycka till!

Lingonen

Ikväll ska Hulda och jag gå på bio! Vi ska se "hur många lingon finns det i värden". Jag har sett den förut, men kan väl se den igen, för den är ju helt okej! Så nu ska jag fixa lite innan jag åker till hon. Sen tror jag att jag sover hos mamma inatt, och så tar jag bussen till pappa efter skolan.



Gaah börjar gymnasiet imårn! Tuff jag e då. Nä men, av någon anledning är jag inte ett dugg nervös?! Knepigt..
Kommer troligtvis inte blogga mer ikväll, så vi hörs imårn.
Hej!


Paddling

Idag har pappa och jag varit iväg och paddlat kanot. Vi stack och lånade en kanot av pappas jobbarkompis, och så paddlade vi i en liten sjö nära han med massa små öar. Mysigt va're!

Jag tog inte med mig kameran, så de blev bara några mobilbilder.

Kalla pannkakor

Tre i rad.. Jag var vit! ;)



Räkor

Pappa och jag käkade räkor till middag. Jag älskar skaldjur och nästan allt som kommer från havet/sjön. Jag nästan kunna leva på det!

Spiderman


Seg dag

Imorse vaknade jag av att sotaren kom hit.. trevligare uppvaknande. Idag regnar det och jag skulle hällst ligga kvar i sängen och kolla på film. Men jag har lovat att hjälpa pappa och städa huset. Och innan de ska jag följa med på ICA och Dollar store.

Har ingen passande bild..


Dagen som varit

Dagen på Boda Borg var grymt rolig! Dock fick vi bara 2 stämplar, haha. Men roligt hade vi iaf, och en bana som var ny var skit läskig. Så läskig så vi gick därifrån, de va en idiot som klädde ut sig och skrämde oss. Och vilken panik vi fick när vi inte fick upp dörren! Hahaha

Nu sitter jag i sängen och fikar kladdkaka och kollar på fångarna på fortet. Är hur trött som helst, men innan jag sover ska jag städa lite samtidigt som jag kollar på parlamentet som börjar snart.

Jag har konstaterat de, sötare gåår inte å va..


Boda Borg

God morgon. Jag försökte blogga igår, men när jag hade skrivit ett långt inlägg försvann allt!

Johanna sov här inatt med. Vi vaknade för en stund sedan och ligger nu och kollar på TV. Ska nog kliva upp och äta frukost snart.

Idag halv 12 ska jag, Evelina och Amanda ta bussen in och gå på Boda Borg! och springa ner på stan en sväng.


Kanske bloggar mer innan jag åker.

Min dag

Idag har jag varit med Johanna nästan hela dagen. Hon skulle på fotbolls match, så hon gick. Och sen dess ha jag hjälpt pappa att härsa hö (man hänger upp hö på "stolpar" så de torkar) och klippt gäset. Nu ska vi snart äta och sen ska jag nog klippa gräset hos grannen, så de blir gjort.

God morgon

Nu har jag och Johanna äntligen vaknat. Idag skiner solen, så jag anntar att vi ska äta frukost och sedan dra oss utåt på nya äventyr i solskenet. Men just sitter vi och spelar guitar hero-world tour.


"Vampires suck"

Just nu ligger jag i sängen och kollar på "Vampires suck". Johanna sover över här inatt och gissa vad?! Hon somna, soom vanligt. Hon somnar nästan jämt när man kollar på film om man inte pratar hela tiden..
Jag ska nog stänga av snart och sova jag med.




God natt!


Home sweet home

Kom hem från stan för cirka en timme sedan. Ordnade lite saker och så var jag smakråd till pappa som skulle köpa nya jeans och kolla på en ny jacka.
Detta var allt jag införskaffade mig. Och ett par gångstavar.


Nu ska jag och Johanna ut och gå!


Vilka lyllosar vi är!

Som jag har förstått är det väldigt många skolor som kickar igång idag, och vissa som redan har gjort det! Stämmer det?! Så är de inte på min skola, vi börjar skolan om en vecka, alltså nästa måndag. Jag kan inte påstå att jag har börjat längta till skolstarten än, även fast jag ska börjag gymnasiet och ny skola och så.. Men de ända jag tänker på är dom eviga läxorna, gruvar mig för de! Men jag har ju en hel vecka på mig att ändra mig.

God morgon

Idag ska jag följa med pappa till stan och uträtta lite ärenden. Ska bland annat kolla på en agenda till skolstarten och lite sådant. Så uppdateringen kommer vara lite lägre idag.


Ha en bra dag!


Dinner

Idag blev de tacos till middag, mumma. Brorsan var också här och fick sig lite mat. Och nu står han i garaget och gör affärer, han säljer en av sina bilar!


Nära "döden" upplevelse

Som jag skrev i morse så skulle jag ju ut och gå, de gjorde jag också en riktigt rask promenad på 8km! Dock var de den läskigaste promenaden på länge! När jag hade gått dom första 4 kilometerna kom en läskig gubbe med bilen och frågade om jag ville ha sjuts?! Men jag tackade nej, då grymtade han något och for sedan vidare.

Jag gick vidare och mötte plöttsligt en bil som höll på att köra över mig totalt, han kom i 180 och vejade inte precis mycket. Och eftersom vi de va en grusväg så kan jag ju säga att de sprutade en del grus, men jag lyckades på något sätt att inte bli träffad!

Efter de fortsatte jag gå igen och bakom en kurva en bit bort såg jag ännu en gubbe komma. Jag tänkte inte mer på de tills jag kollade lite mer på honom och såg att han INTE precis kunde gå rakt. Jag ökade farten för att snabbt komma förbi honom, när jag kom närmare såg jag att han stirrade enormt mycket på mig, och log sådär äckligt. Så jag fäste blicken långt borta i horisonten och stegade förbi honom, HAH de ni.

Men nu är jag hemma igen och är välbehållen. Den där gubben jag mötte sist hade pappa också sett, då stog han bara i korsningen ner till vårat hus.. Han verkar rätt skum!



Oj va lånt inlägg de blev! Nu ska jag laga mat, hej.

Är med och tävlar

Jag är med och tävlar i en fototävling på den HÄR bloggen. Temat är min bästa profil bild. Priset är att bli länkad i menyn på hennes blogg under en hel månad. Vill du också vara med och tävla? Klicka HÄR

Här är mitt bidrag!

"A River flows in you"




Morning

God morgon! Vaknade precis, och nu ska jag gå ner och ordna mig lite lyxig frukost och sendan ska jag gå ut och sätta mig vid ladugårds väggen och äta! Solen skiner idag, däremot anntar jag att de inte är så varmt i luften.. Jämtland vettu...

Senare idag ska jag ut och gå, vill ut i soolen. Och så måste jag städa mitt rum, ser ut som någon har härjat runt här inne som en galning. Det är allt jag har inplanerat idag!


Min kamerautrustning

Kamera:
Canon EOS 450D

Objektiv:
Canon EFS 18-55mm

Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 IS


Övriga tillbehör:
Stativ- Champion kamerastativ multi
UV filter
1st 2GB, 1st 8GB minneskort


Gotland #1





Blåbärsmuffins med crumble

För någon dag sedan blev jag hemskt sugen på blåbärsmuffins. Så jag drog på mig storstövlarna och gick bakom knuten ut i blåbärsskogen och plåckade mig lite blåbär!





RECEPT:
6 stora/ 12 små muffins

Grundrecept:
100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
5 dl färska eller frysta blåbär

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

-Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader om du vill grädda små.
-Sämlt smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
-Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
-Rör ner den ljumma vätskan.
-Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner i smeten.
-Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3.Lämna några blåbär till garnering.

-Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocher i en bunke.
-Strö lite crubble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.
-Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.


Första inlägget!

Nu har jag flyttat min blogg hit till blogg.se. Förut bloggade jag på bloggplatsen, men jag lessnade och ska nu blogga här tills jag hittar någon bättre sida!

Jag har suttit heela dagen och kodat, rätt drygt kan jag säga. Men allt är inte helt klart än, de är några mer saker som ska ändras och fixas. Nu har jag samma design som jag hade på min förra blogg. Men de ska jag ändra framöver, när jag har lust att göra en ny design, vilket jag inte har nu.

En bild på mig!


RSS 2.0